Klimakalenderen

Her kan du deltage i klimakampen

Klimaparaplyen.dk er en fælles klimakalender for alle klimaarrangementer. Orienter dig om møder, events, demonstrationer mv. Du kan også selv indsende begivenheder til klimakalenderen.

Vælg, hvad du vil se: Kategori: Hvad | Tag: Hvor

nov
29
fre
Black Friday Aktion, København
nov 29 kl. 15:00 – 17:00

D. 29. november er det igen BLACK FRIDAY.
Desværre vidner denne dag ikke kun om muligheden for, at alle har råd til varer, der nu er på tidbud. Nej, dagen skriger OVERFORBRUG højere end nogensinde før, og det er på tide, at den sænker stemmen.

Derfor afholder vi i Ungdom NOAH aktion imod BLACK FRIDAY.
Fordi forbrugssamfundet skal skrues ned.
Fordi overforbrug aldrig bliver bæredygtigt.
Fordi vi kan passe på det, vi har.
Og fordi vi skal passe på vores klode.

(På onsdag d. 20. november på Nørrebrogade 39, kl 17:00 kan du være med til at løse de nødvendige opgaver for, at aktionen lykkedes)

Byttemarked i Furesø
nov 29 kl. 15:00 – 18:00
Kom og byt, når Byttemarked Furesø holder Green Friday den 29. november kl. 15-18 på Rådhuset i Værløse med genbrugsguld, varm kaffe og masser af hygge.

Har du en masse bøger, men ingen spil? Tøj i den forkerte størrelse? Eller mangler du de sidste pakker til børnenes kalendergaver? Så kom og byt!

Medbring ting i god stand, som du ikke længere bruger (dog ikke store ting som møbler). Giv dem til byttemarkedet og tag så frit, hvad du kan bruge af andres aflagte skatte. Ganske gratis!

Vi sørger for varm kaffe – kom og vær med til at skabe den gode stemning.

Hvorfor bytter vi?

December står for døren med alle sine hyggelige traditioner. Men december er ikke gratis. Med Byttemarked i Furesø ønsker vi at skabe et alternativ for alle dem, der gerne vil spare penge og samtidig spare miljøet for noget af det overforbrug, som december og julen fører med sig. Kan kalendergaverne være brugte? Hvad med julegaverne, må de være brugte? Og kan vi med et byttemarked blive meget bedre til at lade vores aflagte legetøj, tøj og andre ting cirkulere og få nyt liv? Det er noget af det, der driver os.

Hvem er vi?

Byttemarked i Furesø er initieret af Anne Sørensen Bruun og Nina Bonnén Mourier. Vi er naboer og bor på den gamle flyvestation i Værløse. Vi cirkulerer alt fra børnetøj, madvarer, middagsretter m.v. mellem vores to huse, og deraf er ideen til et byttemarked med fokus på et mere bæredygtigt forbrug opstået.
Vi afholder Byttemarked i Furesø med hjælp fra den Grønne Guides arbejde med “grøn omstilling” i Furesø Kommune.

Green Friday event Vejle
nov 29 kl. 15:30 – 17:30

På  fredag afholder Klimafokus Vejle event på Rådhuspladsen i Vejle kl 15.30-17.30, og vi vil blive mægtig glade for hvis I har mulighed for at dele denne begivenhed med jeres netværk.

Læs invitationnedenfor eller på https://www.facebook.com/events/1178631655858267/

På forhånd tak for jeres hjælp og tak for jeres arbejdsindsats generelt!

Kom forbi Rådhustorvet og bidrag til at fredag bliver mere Green Friday end Black Friday

dec
3
tirs
Sidste udkald inden klimaloven. DEMOnstration i Rigsdagsgården, København Folketingets trappe
dec 3 kl. 12:00 – 13:00

Kære alle,

til orientering: der er 1. beh. af klimaloven i morgen, derfor DEMO i
Rigsdagsgården kl 12-13 (forh. slutter kl. 13)

Kl. 13 og frem følges sagen hos Greenpeace på storskærm.

Del gerne💚

Kh Lise

Extinction Rebellion kunst og kultur møder, København Green Peace, Denmark
dec 3 kl. 17:00 – 20:00

XR Kunst og Kultur holder møde hver tirsdag, for folk der er interesseret i at bruge deres kreative evne til at planlægger kunstneriske aktioner og projekter. Her diskutere vi aktionerne og holder oplæg bl.a. omkring artivisme(kuns aktivisme) og nordisk ku

dec
5
tors
Klimapåmindelsen Rigsdagsgården
dec 5 kl. 08:30 – 10:00

KLIMABEVÆGELSEN INVITERER IGEN TIL KLIMAPÅMINDELSEN

Fra Oktober 2018 til Juli 2019 stod op imod 400 klimaforkæmpere foran Christiansborg hver torsdag og mindede politikerne om at AL POLITIK ER KLIMAPOLITIK!

Under valget kunne vi se at det virkede, en del af de nødvendige målsætningerne er blevet sat af den nye regering, men det er langt fra nok.

Vi bliver nødt til at se handlinger og ikke kun tomme ord.

Derfor fortsætter Klimapåmindelsen foran Christiansborg indtil Hendes Kongelig Højhed Dronning Margrethe har sat underskriften ved en Klimalov der sikrer minimum en 70%-reduktion i udledninger af danske drivhusgasser sammenlignet med 1990, bundet af årlige delmål på 4%, samt en målsætning om et nul-emissionssamfund i 2040.

Vi ses alle torsdage fra den 5. September fra 8:30 til 10:00.

Lad os sørge for at politikerne ikke glemmer de løfter der er blevet givet, og husker at AL POLITIK ER KLIMAPOLITIK.

Cafémøde på café Mambo, Vestervoldgade, København Mambo
dec 5 kl. 10:00 – 11:45

Kom til hyggeligt klimasamvær med klimainteresserede godtfolk. Vi er åbne og engagerede klima”tosser”, der udveksler ideer og sætter handlinger igang.

Vi taler bl.a. om at organisere en klimapåskemarch.

Skønt hvis du har tid og lyst til at deltage

Niels-Simon og Bo

Forberedelsesmøde til klimapåskemarch, København København, se nedenfor
dec 5 kl. 12:00 – 15:00

Kære interesserede i at deltage i forberedelsen til klimapåskemarch. Hjælp os med din aktivitet.

Vi er 6-8 personer som har mødtes gennem nogen tid og diskuteret og planlagt en klimapåskemarch fra Holbæk til København.

Torsdag d. 5. dec. holder vi igen møde om planlægningen. Vi har brug for at flere hjælper med det store planlægningsarbejde, så kontakt o,s hvis du er interesseret i at yde..

Gruppen deltager først i klimacafeen (se opslag her i klimaparaplyen.dk) og fortsætter derefter med at holde møde om klimapåskemarch. Måske går vi et andet sted hen og spiser, så konttakt os inden kl. 12.00  på cafe Mambo eller kontakt os via mobil 50 40 77 14, så vi kan koordinere.

Comments are closed.