Klimakalenderen

Her kan du deltage i klimakampen

Klimaparaplyen.dk er en fælles klimakalender for alle klimaarrangementer. Orienter dig om møder, events, demonstrationer mv. Du kan også selv indsende begivenheder til klimakalenderen.

Vælg, hvad du vil se: Kategori: Hvad | Tag: Hvor

apr
11
tors
Grøn omstilling: Debat m. Pernille Skipper & forskere, RUC, Roskilde
apr 11 kl. 15:30 – 17:00

Den Grønne Studenterbevægelse Roskilde arrangerer i samarbejde med UngEnergi Roskilde paneldebat med Pernille Skipper & Eva Flyvholm fra Enhedslisten, og 3 forskere fra Roskilde Universitet.

Pernille Skipper & Eva Flyvholm vil præsentere Enhedslistens nylige klimaudspil, og RUC-forskerne vil udpensle udfordringerne for grøn omstilling i Danmark, og indgå i konstruktiv og dybdegående dialog om Enhedslistens klimaplan.
Paneldebatten vil tage udgangspunkt i klimarådets formulering om de tre udfordringer: ’biler, bønder og boliger’, men de studerende/publikum stiller spørgsmål til politikerne og forskerne.

Forskerne, og deres felter, er som følger:
– Thomas Budde Christensen (IPCC og Danmarks grønne mål og udvikling)
– Henrik Hauggaard-Nielsen (Fremtidens danske landbrug)
– Tobias Pape Thomsen (Energi og transport)

Program:
15:30-15:35 Introduktion ved Den Grønne Studenterbevægelse
15:35-15:50 Oplæg ved RUC-forskere (á 5 minuter)
15:50-16:05 Pernille Skipper & Eva Flyvholm om klimaplanen
16:05-16:15 Pause

16:15-16:55 Paneldebat med spørgsmål fra studerende
16:55-17:00 Opsamling og afslutning

apr
26
fre
Forårstræf 2019 – Den Grønne Studenterbevægelse, Roskilde
apr 26 kl. 19:00 – apr 28 kl. 14:00

DEN GRØNNE STUDENTERBEVÆGELSE HOLDER FORÅRSTRÆF PÅ RUC (Roskilde Universitet).

Vi bruger weekenden 26.-28. april på at opkvalificere os selv, afstemme hvordan det er gået indtil videre og sætte nye retninger for bevægelsens fremtid. Alle med interesse i at være med i bevægelsen kan deltage!

DAGSORDEN
Den endelige dagsorden vil komme senere.

TILMELDING
Har du lyst til at deltage? Send en tilmelding her: https://forms.gle/dt7dhyEdt55S4fS5A

Bemærk: overnatning på RUC d. 26. og 27.

maj
24
fre
Klimadag i Grenå
maj 24 kl. 14:00 – 16:30

GØR VALGET GRØNT – Grenå skal også være en del af den globale klimastrejke d. 24. maj.

Vi samles klokken 14:00 oppe ved torvet i Grenå, hvor vi har nogle aktiviteter nede ved rådhuset – der vil bl.a. være en åben mikrofon hvor man kan holde taler, eller måske debattere med hinanden.
Demonstrationen bliver helt fredelig og forhåbentlig rigtig hyggelig – alle er velkomne.
Man kan komme og gå som man har lyst, men det bliver over eftermiddagen – så der er fin mulighed for at tage i byen eller hvad man ellers skal en fredag aften.
Vi glæder og til at møde jer allesammen, og tale med jer.

Hvis i har spørgsmål, eller gerne vil hjælpe til, må i meget gerne kontakte mig (Jonathan Færgemand) på mobil: (+45) 31 53 31 12. Alternativt kan i også fange mig på Messenger. Demonstrationen afholdes af mig, Fridays For Future Denmark, og med stor hjælp og opbakning fra: Benjamin Bau og Peter Gielstrup.
Desuden afholdes dagen med stor opbakning fra VID Gymnasier.

maj
25
lør
Folkets Klimamarch Roskilde
maj 25 kl. 13:00 – 16:00

GØR VALGET TIL ET KLIMAVALG – VI MARCHERER UNDER VALGKAMPEN
Folketingsvalget 2019 står for døren. Derfor har Folkets Klimamarch spredt sig til flere byer rundt om i Danmark og nu også til Roskilde. Marchen ligger den næstsidste lørdag før valget. BEMÆRK: DEN ENDELIGE DATO FASTLÆGGES SÅ SNART VALGET UDSKRIVES.

Klimakrisen er over os—og vi har travlt. Derfor skal klima være det vigtigste emne under den kommende valgkamp. Lad os vise folketingskandidaterne, at vi vil have handling—nu!

DERFOR BEDER VI ALLE OM AT GÅ:
– For en grøn omstilling, som starter umiddelbart efter valget, og som sikrer at det danske klimaaftryk halveres i 2030 og går i nul i 2040
– For en grøn omstilling, som bygger på social retfærdighed og medmenneskelighed
– For et Danmark, som sætter mennesker og miljø før økonomisk vækst
– For et Danmark, der viser vejen globalt ved at blive et miljømæssigt bæredygtigt og socialt retfærdigt samfund
– For et Danmark, som internationalt kæmper for at give en større stemme og støtte til de nationer, grupper og individer der er mest sårbare over for klimaforandringerne

Vi samles for at viser opbakning til alle politikere, der tør tage de modige beslutninger, der skal til for at afværge klimakrisen. For hver dag uden handling bliver problemet sværere at løse, og derfor vil vi inden valget samles om at give et klart klimamandat til vore politikere – uanset hvilket parti de måtte tilhøre.

Vi ønsker at skabe en inkluderende og mangfoldig begivenhed, som kan samle folk på tværs af alder, baggrund, partitilhørsforhold, osv. Vi vil løbende informere om marchen på siden Folkets Klimamarch Roskilde, denne begivenhed, og på hjemmesiden for den københavnske march: www.klimamarchkbh.com.

Folkets Klimamarch arrangeres igen i år af et netværk af borgere med forskellig baggrund og erfaring med græsrodsarbejde og mobilisering. Marchen støttes af en voksende gruppe af organisationer som alle arbejder for ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed.

ENGLISH VERSION:

MAKE THE ELECTION A CLIMATE ELECTION – WE’LL MARCH DURING THE CAMPAIGN

The 2019 Elections for Parliament are coming closer. The People’s Climate March Copenhagen are going into the streets again. The second to last Saturday before the parliamentary election, people will come together to demand climate justice and meaningful action – not just rhetoric – by the politicians. Every day without action the problem becomes harder to solve and therefore we will show our support to politicians who are willing to make the difficult decisions – no matter what their party affiliations are.

We work for an inclusive and diverse event that unites people across generations, background, political affiliations, etc. Just like last year, we are a network of concerned citizens from a mix of backgrounds and experience with grassroots mobilization. The march is supported by a growing coalition of organizations and networks at the forefront of fighting for responsible climate action and social justice.

jul
1
man
Morgensamling: Klimaaktivismens mange ansigter, Roskilde (festival)
jul 1 kl. 10:00 – 11:00

Kom forbi Flokkr-scenen mandag i opvarmningsdagene, hvor Den Grønne Studenterbevægelse inviterer til morgensamling om klimaaktivismens mange ansigter.

Vi skal debattere, snakke sammen, drikke kaffe, synge klimasange og blive klogere på hvordan vi hver især kan bidrage som aktivister i klimakampen.

Aktivisme forbindes ofte med bestemte stereotyper eller politiske orienteringer, der kan virke provokerende og skabe fordomme. Men det må ændres, når det kommer til klimaet, for klimaet er så stor og omfattende en problemstilling, der handler om os allesammen

Derfor er det ekstra vigtigt, at klimakampen ikke bliver en kamp, der kun kæmpes af de få.

Når det kommer til klimaet, så er det på tide at forvente aktiv handling fra alle dele af samfundet – “er man ikke aktivist for klimaet, er man inaktivist”. Men klimaaktivisme har mange ansigter og kan tage sig ud på alskens forskellige måder. Den handler ikke kun om at gå på gaden og demonstrere eller at skære ned på sit kødforbrug. DGSB vil udfordre og sammen med publikum udvide hvad aktivisme i klimaets navn kan indebære.

sep
20
fre
Klimastrejke Roskilde –
sep 20 kl. 10:00 – 12:00

Vi holder endnu engang klimastrejke i roskilde. Det bliver den 20. september, i forbindelse med de store FN forhandlinger som foregår i New York. Vi vil endnu engang råbe politikerne op, og vise os som en del af den fælles klimabevægelse der igang på et internationalt plan.

Sted og program kommer senere!!

Comments are closed.