Vær med til at øge civilsamfundets indflydelse i Danmark. København

Hvornår:
12. december 2019 kl. 16:30 – 17:45
2019-12-12T16:30:00+01:00
2019-12-12T17:45:00+01:00
Hvor:
Global Aktions kontor.

il I være med til at diskutere muligheden for at afdække hvordan private virksomheder og deres repræsentanter har indflydelse på de politiske processer, forskning og tænketanke i Danmark? 

Hvad er problemet?

Vi oplever, hvordan private virksomheder blandt meget andet påvirker politiske processer og den frie forskning uden, at det kommer frem offentligt. Samtidig bliver det som civilsamfund sværere og sværere at opnå samme niveau af indflydelse i et system, hvor frister for høringssvar kortes ned til det noget nær umulige, hvor politikere springer direkte ud i det private erhvervsliv og hvor vi er underrepræsenteret i møder, udvalg og nævn i forhold til det private erhvervsliv. 

Det vil vi gøre noget ved.

Vores idé er at oprette en vagthund, der kan undersøge hvem, der har magten, lave skudsikker research på private virksomheders magt og indflydelse, samt kræve regler, der giver åbenhed i beslutningsgangene alle kan blive hørt.

Hvad så nu?

Den 12. december udkommer der en ny rapport, der tager temperaturen på åbenhed og lobbyisme i Danmark. I den forbindelse indbydes I til møde den 12. december kl 16.30 til 17.45 på Global Aktions kontor

Til mødet vil vi først orientere om rapportens indhold og derefter er der mulighed for at diskutere muligheden for et videre samarbejde. Vores tro og håb er, at mange i det danske civilsamfund vil finde initiativet vigtigt og interessant, og vi har derfor inviteret et bredt udsnit af dette, men der er plads til flere.

Tilmelding til mødet foretages via  info@globalaktion.dk.

Dette er os der indbyder:

Global Aktion, NOAH, Frie Bønder – Lavende Land, Levende Hav, PROSA og 3F BJMF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *